Nyhetsbrev nr 1 2007 her
Nyhetsbrev nr 2 2007 her
Nyhetsbrev nr 3 2007 her

Nyhetsbrev nr 4 2007 her
Nyhetsbrev nr 5 2007 her
Nyhetsbrev nr 6 2007 her
 

PODCAST Opplev høydepunkter fra festivalen her
Hør P2-intervju med festvaloppsummerer Lars Vilks her
Hør P2-intervju med Jim Quilty om Palestina-pogrammet her

PRISVINNERE 2007 - PRESSEMELDING og BILDER
PRISVINNERE 2007 - JURYUTTALELSE


Se filmene og stem på Filmpolitiets kortfilmpris her

Følg avstemmingen på publikumsprisen her

Norske konkurransefilmer 2007
her
Internasjonale konkurransefilmer 2007 her

 

 

 
SISTE NYTT  
31.10.07

Talent + produsent = sant?
Heldags bransjeseminar som arrangeres av Filmere i samarbeid med Norsk filminstitutt og Mediefabrikken i Akershus på Filmens Hus 9. november
Les mer

 
24.10.07

Kortfilmfestivalen 2008
Festivalen 2008 vil foregå på Grimstad kulturhus fra 12. til 17. juni.

 
17.10.07 Kortfilmfestivalens spørreundersøkelse 2007
Dersom du vil hjelpe oss å gjøre Korttfilmfestivalen til en enda bedre festival, ber vi deg svare på noen spørsmål i lenken under og samtidig være med i trekningen av et festivalpass for 2008.
Spørreskjema her

 
11.10.07 Fredrikstad Animation Festival 7. - 11. november 2007
Etter to år i dvale er   "animerte dager" tilbake som Norges største animasjonsfestival. FAF er både bransjefestival og publikumsfestival for alle animasjonsinteresserte.
I tillegg er den en viktig del av ANOBA, et nordisk-baltisk nettverk av animasjonsfestivaler som jobber for å fremme nordisk-baltisk animasjonsfilm.  
Les mer

 
26.09.07 NORDISK PANORAMA 2007 - PRISVINNERE
Line Halvorsen vant dokumentarfilmprisen i Nordisk Panorama 2007 med
"USA vs Al-Arian".
Les mer

 
20.06.07

Høydepunkter fra Kortfilmfestivalen
Dersom du gikk glipp av årets kortfilmfestival kan du likevel få med deg høydepunkter og prisvinnere på følgende steder:

- Rockefeller Oslo, onsdag 20.06 kl 19.30
- Cinemateket Oslo, torsdag 21.06 kl 19.00 og 21.00
- Cinemateket Bergen, onsdag 27.06 kl 19.00 og 21.00
- Hovefestivalen Arendal, onsdag 27.06
- Quartfestivalen, Kristiansand, fredag 06.07 kl. 16.00
- Kongsberg Jazzfestival, fredag 06.07 kl 16.00

 
18.06.07 Alt om min venns onkel
Even Benestad ble sjuk av å lage film om sin far. Nå har han laget en film om Thomas Robsham sin onkel. Les intervjuet her.
 
17.06.07 Utekino på Torskeholmen
Kortfilmfestivalen fortsetter den årlige tradisjonen med utekino - en tradisjon som ble startet da Kortfilmfestivalen flyttet til Grimstad. Programmet er hemmelig - selv ikke maskinisten vet hva han utsetter publikum for før filmen dras gjennom filmporten. Her risikerer man å finne gamle favoritter, festivalvinnere, absurditeter og utdaterte informasjonsfilmer i den skjønneste forening. Følg køen fra Kulturhuset i kveld og vær klar for filmstart ved midnatt. Uteservering. Husk varm genser!

 
17.06.07 Hovedprisen i Annecy til Slipp Jimmy fri!
"Slipp Jimmy fri!" vant Krystallprisen for beste helaftens animasjonsfilm i Annecy. Festivalen er verdens viktgste filmfestival for animasjonsfilm.

Kortfilmfestivalen gratulerer regissør Christopher Nielsen og det norske produksjonsselskapet Storm Studio med prisen!

 
16.06.07

Verdenspremiere i Grimstad
Kl. 19.00 i kveld på Grimstad Kulturhus vises verdenspremieren på den norske dokumentaren Natural Born Star. Regissør er Grimstads egen Even G. Benestad. Natural Born Star er med og konkurrerer om Norsk Dokumentarfilmprisen gitt av NRK.

Natural Born Star:
- I 1967 reiser den unge Fred Robsahm ut i verden for å tjene penger til en seilskute, så stor som et hjem. Første stopp er Italia. I den Italienske filmindustrien starter Freds eventyr. Han blir filmstjerne og vinner knvinnen i sitt liv. Livet smiler til Fred, men drømmen om havet er sterk. En drøm som sakte blir til et mareritt.

 
15.06.07 Følg festivalen på Podcast
Her kan du oppleve høydepunkter fra årets festival. Lenken oppdateres løpende. Se her
 
15.06.07 Festivalen er i gang - 30 år med norsk animasjon.
I år har Kortfilmfestivalen valgt å markere sitt 30-års jubileum med fokus på norsk animasjon. I dag var det festforestilling om norsk animasjon ledet av produsent John M. Jacobsen. Han presenterte første del av to programmer som viser utviklingen av norsk animasjon gjennom 30 år. Neste del av programmet presenters i morgen. Da er det også en egen debatt om animasjonsfilmens kår i Norge i morgen   kl. 11.00.

Kortfilmfestivalen har i år opprettet en egen pris for beste norske musikkvideo. I kveld og søndag vises de 21 musikkvideoene i konkurransen i Grimstad kulturhus' beste sal.

 
07.06.07 Kaja Wright Polmar døde mandag 4. juni 28 år gammel.
Kaja var medlem av Kortfilmfestivalens programkomite. Hun satt i årets forhåndsjuryer for norsk og internasjonal kortfilm, og var også med å planlegge programmet "30 år med norsk animasjon." Kortfilmfestivalen er takknemlig for å ha blitt kjent med Kaja, og vil savne hennes vennskap og engasjement. Tankene våre går til Bård, hennes foreldre og søster, familie og nære venner.

Bisettelsen finner sted i Haslum krematorium, store kapell, mandag 11. juni kl 12.

 
29.05.07 Men hva med lyden?
Hva skal til for å produsere god lyd med begrensede budsjetter?
- Et foredrag under Kortfilmfestivalen med lydsjef Svenn Jakobsen
Dato: 17. juni. Sted: "Vesle Hallvard", Grimstad Kulturhus. Tid: 10:30-13:00. Egenandel: 250,- Bindende påmelding sendes til kurs@nfu.no innen 4 juni.


 
24.05.07 FkN Nomadic Office kommer til Grimstad!
On the Spot Project Consultancy

Også i år tilbyr Filmkontakt Nord individuell rådgivning om nordisk og internasjonal finansiering av dokumentarfilm under årets festival. Norske filmskapere med nye dokumentarfilmprosjekter kan få vurdert prosjektenes nordiske/internasjonale potensiale, tips til videreutvikling av prosjektet og råd om mulige finansieringskilder.

Konsultasjonene finnet sted på Grimstad   Hotel, Kirkegaten 3, lørdag den 16. juni etter avtale.
For å delta,
send mail til: karolina@filmkontakt.com
Legg ved:
synopsis (max 3 sider)
filmografi
oversiktlig budsjett
Deadline for påmelding
: Mandag 4. juni

 
20.05.07 Filmpolitiets kortfilmpris
Kortfilmfestivalen og Filmpolitiet i NRK P3 samarbeider om en egen kortfilmkonkurranse på nett. Publikum stemmer fram vinneren. Du kan gå inn på www.nrk.no/kortfilm og avgi din stemme. Deltakerne på Kortfilmfestivalen 2007 kan stemme via våre mac'er på Grimstad kulturhus. Birger Vestmo fra Filmpolitiet deler ut prisen på 10 000 kroner. Prisutdelingen skjer i Grimstad Kulturhus den 18. juni klokka 19.


 
20.05.07 Rapport om nytt nasjonalt videoarkiv
Kulturrådet har utredet muligheten for å opprette et nytt nasjonalt arkiv for videokunst. I den anledning er rapporten - Å BEVARE DET FLYKTIGE - sendt ut på høring. Kortfilmfestivalen er en av høringsinstansene. Les høringsuttalelsen her
 
14.05.07 Ny talentpris fra Nordisk Film
Nordisk Film ønsker å hjelpe i gang unge og nyetablerte filmskapere. Dette vil de gjøre med en pris bestående av konsulenthjelp til manus, prosjektutvikling, finansiering og produksjon samt produksjonsutstyr fra Nordisk Film/EBH. I tillegg kommer laboratoriearbeid fra Nordisk Film Post Production fram til 35mm kopi og lydetterarbeid og eventuell lansering fra Nordisk Filmdistribusjon.

 
08.05.07 Russiske Kortfilmer på Sound of Mu i Oslo
Thomas Campbell og Anne-Britt Rage presenterer elleve filmskapere fra St. Petersburg i løpet av tre filmkvelder i mai: 15., 19. og 21. De begynner med "Soviet parallel cinema movement", fortsetter med "lived reality" og avslutter med "lens from the west".

Mer om "Screening Saint Petersburg: Allegories, Documents, Portraits" på www.soundofmu.no

 
28.04.07 Frame by Frame
Lørdag 12. mai fra kl 11 samles den norske animasjonsbransjen på Frogner kino for å se ny, norsk animasjon og la seg inspirere av internasjonale gjester. Motion graphics står i fokus med besøk fra bl.a. Motomichi Nakamura (JP/USA), høydepunkter fra norsk og internasjonal produksjon av motion graphics. Les mer her.

 
19.04.07 Årets norske konkurransefilmer klare
321 kortfilmer og musikkvideoer har vært påmeldt årets kortfilmkonkurranse og 77 er tatt ut til hovedkonkurransen. 62 filmer ble vurdert for musikkvideoprisen, av disse er 21 tatt ut til å delta i konkurranseprogrammet i Grimstad. 67 filmer var påmeldt årets dokumentarkonkurranse, der 12 filmer er tatt ut til hovedkonkurransen i Grimstad.

Se liste over filmen her
Les nyhetsbrev her

 
10.03.07 Ny norsk musikkvideopris  
Kortfilmfestivalen oppretter i år en egen pris for beste norske musikkvideo. Med denne nye prisen vil festivalen sette fokus på musikkvideoens egenanart som filmuttrykk. Prisen er på kr. 15 000,- og blir gitt av platebransjens interesseorganisasjoner IFPI og FONO. En filmfaglig jury vil kåre en vinner i Grimstad under festivalen. Kortfilmfestivalen ser for seg at dette blir en permanent pris med høy status og mange videoer i konkurransen.

Påmeldingsprosedyrer og reglement for musikkvideo er det samme som for annen kortfilm. For påmelding klikk på knappen "Filmpåmelding" til venstre, fyll ut skjemaet og hak av for "Musikkvideo" under kategori. Filmene må være produsert etter 15. mars 2006. Det er påmeldingsgebyr på kr. 200 pr. film.

 
27.02.07 Torill Kove vant Oscar!
Torill Koves animasjonfilm "Den danske dikteren", der Liv Ullman har fortellerstemmen, vant Oscar for beste animerte kortfilm. Det er andre gang i historien at en norsk film mottar en Oscar. Den første var Thor Heyerdahls svensk-norske "Kon-Tiki" i 1952. "Den danske dikteren" hadde premiere under Berlin-festivalen i februar 2006, og ble også vist i det norske hovedprogrammet under Kortfilmfestivalen i 2006. Filmen er produsert av Lise Fearnley i selskapet Mikrofilm as, i samarbeid med National Film Board Canada. Torill Kove var også Oscar-nominert for sin forrige kortfilm "Min bestemor strøk kongens skjorter" i 2000. Les mer om filmen her15.02.07 Nordisk Film er Kortfilmfestivalens hovedsponsor
Kortfilmfestivalen har inngått en sponsoravtale med Nordisk Film som gjør dem til festivalens hovedsponsor. Nordisk Film, som i 2006 feiret sitt 100-års jubileum, er verdens eldste og Nordens største produksjonsselskap.
Mer om Nordisk Films historie her

 
01.02.07 Kortfilmfestivalens høringssvar til Einarsson-utvalget
Rapporten fra Einarsson-utvalget, som har vurdert organiseringsen av de statlige virkemidlene innen filmområdet, hadde høringsfrist 26.01.07.
Les Kortfilmfestivalens høringssvar her

 
01.02.07 Oscarnominert kortfilm i Klingenbergkjelleren
Kortfilmprogrammet "45" - en omgang kortfilm, som består av helt nye filmer fra både etablerte og ferske filmskapere, vises for første gang fredag 2. februar kl. 17.30 i Klingenbergkjelleren. Filmene i 45-minuttersprogrammet vil bli vist gratis hver kveld og byttet ut etter ca. fjorten dager. I første program vises bl.a. Toril Koves Oscarnominerte film "Den danske dikteren". Oslo kinematografer ønsker gjennom denne programserien å bidra til å bygge opp en arena for kortfilm.
Les mer

 
23.01.07 Norsk kortfilm Oscarnominert
Torill Koves kortfilm "Den danske dikteren" er nominert til Oscar for beste korte animasjonsfilm 2007. Filmen er produsert av Mikrofilm AS i samarbeid med National Film Board of Canada. Kove ble også nominert for sin forrige film "Min bestemor strøk kongens skjorter" i 2000.

Les mer om filmen


 
05.01.07

Tidsfrister Kortfilmfestivalen
Frist for påmelding av film til årets festival er 15 mars. Det er to konkurranser for ny norsk film:
- kortfilm under 35 minutter uavhengig av kategori
- dokumentarfilm lengre enn 25 minutter
Påmelding via knappen "Filmpåmelding" til venstre.

Satser for festivalkort er kr. 900 før 20. mai og kr. 1300 etter. Påmelding via knappen "Deltakerpåmelding" til venstre.

 
04.01.07

Kortfilm i Tromsø
Bobby Peers og Hisham Zaman  åpner Tromsø Internasjonale Filmfestival den 16. januar. Bobbys nye kortfilm "Spandexmann" vises som forfilm til Hishams spillefilmdebut "Vinterland".

Bobby Peers´ "Sniffer" vant både Gullpalmen i Cannes og Prix   UIP-Grimstad i 2006 og Hisham Zaman gjorde rent bord i Grimstad med "Bawke" i 2005.

Mer om Tromsøs filmprogram her